معرفی قهوه
بیش از ۱۰۰۰ ترکیب شیمیایی در قهوه وجود دارد.
همانطور که احتمالا می دانید قهوه هم مانند چای کشت می شود و میوه ای شبیه به گیلاس دارد.
همان دان قهوه است که بعد از برشته کردن و آسیاب کردن میشود همان قهوه ترک اسپرسو یا فرانسه و..
البته فراموش نشود که مواد تشکیل دهنده قهوه های فوری و نسکافه ها با این قهوه ها متفاوت است.
ترکیبات قهوه
تاثیرات مولکولی و فیزیولوژیکی آنها در تحقیقات به حوزهی شیمی مواد غذایی مربوط میشود.
برای دستهبندی ترکیبات موجود در قهوه روشهای زیادی وجود دارد.
به صورت تاثیرات در طعم و عطر , تاثیرات فیزیولوژی, قبل و بعد از رست دادن, تاثیرات رشد دانههای قهوه, تفاوتهای گیاهی، کشوری که قهوه در آن میروید دسته بندی ها میشود.
تنها در رابطه با رایحه و طعم قهوه به ۳۰۰ ترکیب شیمیایی در دانههای سبز قهوه و بیش از ۸۵۰ ترکیب شیمیایی پس از رست دادن دانههای قهوه اشاره شده است.
به طور کلی مواد تشکیل دهنده قهوه به صورت زیر دسته بندی میشوند
هیدروکربنها- آلکالوییدها( کافئین, تئوفیلین)- الکلها- آلدهیدها- کتونها- اسیدها و انیدریدها- آب- مواد معدنی- کربوهیدرات ها- پروتئین ها و..
کافئین در قهوه بسیار فراوان
کافئین موجود در قهوه مانع خوردهشدن آن توسط حیوانات و حشرات میشود.
این همان مادهای است که تولیدات قهوه در جهان را به ۱۶ میلیارد تن در سال رسانده است.
این ماده در بدن جایگزین آدنوزین میشود.
زمانی که آدنوزین به ذهن نرسد انسان هوشیار شده واحساس خوابآلودگی نمیکند.
کافئین در برگ چای کاکائو و قهوه بیشتر یافت می شود.
عامل آنتی اکسیدان بودن قهوه
دانههای قهوه دارای اسید کلروژنیک و اسید کافئیک هستند.
هر دوی این اسیدها، آنتی اکسیدانهایی بسیار قوی به شمار میآیند.
میتوانند در پیشگیری از دیابت نوع دوم و بیماریهای قلبی و عروقی نقش کمککننده را ایفا کنند.
گفته میشود که این دو آنتی اکسیدان تاثیراتیضد باکتری و ضد قارچی دارند که حالت مسمومیت و عوارض جانبی آنها نسبتا کم است.